De trainingen zijn weer gestart en ook de eerste wedstrijden staan weer voor de deur. Bij de wedstrijden maken we onderscheid in wedstrijden voor minioren (geboren 2013 en later) en oudere zwemmers. Onder aan deze nieuwsbrief vindt je de wedstrijdkalender voor de eerste helft van het seizoen.
Hieronder volgt nog wat uitleg over de verschillende wedstrijden, de wijze waarop aan- / afmelding plaatsvond en eventuele extra kosten die er aan verbonden kunnen zijn.

Voor de minioren is er het minioren circuit. Dit bestaat uit 6 wedstrijden verdeelt over het hele seizoen. Afhankelijk van je leeftijd is er per wedstrijd een vast programma welke afstanden / slagen gezwommen worden. Uiteraard kijkt de trainer mee of dit voor jouw haalbaar is. Aan deze wedstrijden zijn geen extra kosten verbonden.

Voor de oudere zwemmers (geb. 2012 en eerder) zijn er limiet wedstrijden, de competitie en kampioenschappen.

Dit seizoen zijn er 5 competitiewedstrijden. Hierbij worden de zwemmers door de trainers ingedeeld, kun je niet, dan moet je dat vooraf doorgeven. Omdat we graag hebben dat we met zoveel mogelijk zwemmers meedoen aan de competitie, zijn aan deelname aan de competitiewedstrijden geen extra kosten verbonden.

De limiet wedstrijden zijn voor alle zwemmers toegankelijk en daarbij kan de zwemmer zelf bepalen (overleg bij twijfel even met je trainer) welke afstanden / slagen je wilt zwemmen. Voor deze wedstrijden moet je jezelf opgeven. Wanneer deze wedstrijden plaatsvinden en wat er gezwommen kan worden wordt via de app gedeeld, dus houdt deze in de gaten! Voor deelname aan limietwedstrijden zijn vaak per afstand/slag waaraan je meedoet, startkosten verbonden. Deze worden apart doorbelast aan de zwemmer.

Bij de kampioenschappen werkt men meestal met limieten (minimale tijd die je eerder moet hebben gezwommen), hier moet je je dus voor plaatsen. Deze limieten worden op de website van de knzb  (of knzb zuid) gepubliceerd en kunnen dus door iedereen zelf worden bijgehouden. Heb je 1 of meerdere limieten behaald, dan ontvang je vanuit wedstrijd-wcz@ozpcdewarande.nl een mail met de vraag of je mee wilt doen aan het betreffende kampioenschap. Ook voor deze wedstrijden worden kosten gerekend, vaak per afstand.

DE LINK VOOR HET INSCHRIJVEN VAN DE EERSTE LIMIETWEDSTRIJD IN OSS OP 22-09-2024 IS GEDEELD IN DE APPGROEP VAN DE ZWEMMERS. OPGEVEN VOOR DEZE WEDSTRIJD KAN UITERLIJK TOT EN MET VRIJDAG 13 SEPTEMBER

Wedstrijden eerste helft van het seizoen

Voor vragen over wedstrijden kun je altijd bij je trainer terecht of een mail sturen naar wedstrijd-wzc@ozpcdewarande.nl.

Sportieve groeten en tot snel in het zwembad
trainers en wedstrijdzwemcommissie OZ&PC de Warande