Welkom op de pagina Oriëntatie op de Zwemsporten

Op deze pagina vind je meer over Oriëntatie op de Zwemsporten bij OZPC De Warande. De verschillende menu-items brengen je naar het onderdeel waarover je meer wilt weten.

Oriëntatie op de Zwemsporten is bij OZ&PC de Warande een vervolg traject voor kinderen die graag langer willen blijven zwemmen na het behalen van hun C diploma.

De kinderen blijven hierbij op een leuke en speelse manier doorgaan met zwemmen. Ze leren hierbij verschillende vaardigheden die aansluiten bij allerlei soorten watersporten zoals wedstrijdsporten, wedstrijdzwemmen, waterpolo, survivallen en nog zoveel meer maar waar het speelse component centraal staat.

Modules

De specifieke zwemvaardigheden worden door middel van modules gegeven. Door de vele ervaringen die de kinderen opdoen hiermee, blijven ze het zwemmen oefenen. Oriëntatie op de Zwemsporten is ook geschikt voor kinderen die ervaring op willen doen met de verschillende takken van de zwemsport.

De sporttak specifieke zwemvaardigheden die worden aangeboden zijn:

  • Zwemvaardigheid 1, 2 en 3
  • Snorkelen 1, 2 en 3
  • Survival 1, 2 en 3
  • Aquasportief voor Kids 1, 2 en 3
  • Waterpolo 1, 2 en 3
  • Springen 1, 2 en 3
  • Wereldzwemslagen 1, 2 en 3

Certificaten

Per jaar worden er zo’n +/- 4 modules behandeld. De kinderen krijgen na het afronden van een module de mogelijkheid om af te zwemmen hiervoor en ontvangen dan een certificaat.  Dit om de kinderen zo enthousiast mogelijk te houden.

Voor meer informatie kunt u per email contact opnemen via zwemsport@ozpcdewarande.nl

Wilt u uw kind graag opgeven? Klik dan hier!

Klik hier voor het volledige contributieoverzicht

Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan.

Klik hier om op te zeggen.

Aan het roer bij de afdeling zwemsporten staat Niels Kielman. Maar hij zou dit niet kunnen zonder enthousiaste trainers en vrijwilligers.

Over de gehele organisatie zijn enthousiaste mensen actief om het voor jou fantastisch te maken. 

Open een van de onderstaande tabjes om te zien wie er waarbij betrokken zijn. 

Niels Kielman | Voorzitter
zwemsport@ozpcdewarande.nl

Theo Smits | Technische commissie

Marjolein van der Poel | Certificaten

Theo Smits
Hoofdtrainer

Niels Kielman
Trainerscoördinator

Joanna Kamphuis
Trainer

Rens Smits
Trainer

 

 

Lesrooster

Zie hieronder het lesrooster. Achter de schermen zijn wij druk bezig met uitbreiden hiervan. Zodra dit vaste vormen krijgt zullen wij dit hier vermelden

Woensdag
18.15-19.00u

Vrijwilligers

De zwemclub is altijd geïnteresseerd in betrokken mensen bij de (zwem) sport, buitenstaanders maar ook leden en ouders/familieleden van leden om als vrijwilliger een steentje bij te dragen. En, hoe meer vrijwilligers hoe minder tijd de individuele vrijwilliger dan te besteden heeft.

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde. Van bestuurslid tot barmedewerker bij evenementen, van trainer en instructeur bij de opleidingen tot commissielid of scheidsrechter, wij kunnen niet zonder.

Actief in de competitie proberen wij zo kinderen uit de opleiding verder op te leiden in het wedstrijdzwemmen als individuele sport en waterpolo in teamverband.

Het bestuur hoopt zo mensen te vinden die bv bij trainingen en wedstrijden een vorm van toezicht houden bij entree en aan de rand van het bad, variërend kan dit bv door de week in de avonduren 2 uur zijn tot ongeveer 3 à 4 uur bij wedstrijden in het weekend. Ook kan hulp geboden worden bij het opbouwen van de benodigde hulpmaterialen bij zwem- en waterpolowedstrijden.

Heeft U interesse, leg dan contact met ons via e-mail:
voorzitter@ozpcdewarande.nl 

Niels Kielman | Voorzitter Orientatie op de Zwemsporten
zwemles@ozpcdewarande.nl

Theo Smits | Technisch coordinator en trainer

Joanna Kamphuis | Trainer

Rens Smits | Trainer

Marjolein van der Poel | Certificaten

Nieuwsbrieven

Zo nu en dan sturen we nieuwsbrieven naar alle geabonneerden. Nieuws, interessante weetjes en al het andere waarvan wij vinden dat jij het moet weten. Via onderstaande button kun je je inschrijven hiervoor.