Clubkampioenschappen op zondag 8 januari 2023

Zondag 8 januari organiseren we de jaarlijkse clubkampioenschappen. Het opbouwen van het bad doen we samen vanaf 13.00u, rond 13.30u starten we met inzwemmen en de start van de wedstrijd is om 14.00u. Na afloop van de wedstrijd ruimen we samen het zwembad om vervolgens af te afsluiten in het Grand Café onder het genot van een hapje en drankje.
 
De zwemmers en de bij de wedstrijd betrokken vrijwilligers worden getrakteerd op een frietje met snack en drankje. Verder zijn consumpties tegen kortingstarief verkrijgbaar bij de bar.
 
Uiteraard is publiek van harte welkom!

 

Voor de wedstrijd is gekozen voor de volgende opzet: 

Wedstrijdzwemmers
In principe zwemmen alle zwemmers 4 afstanden te weten vrije slag, schoolslag, vlinderslag en rugcrawl. G-zwemmers kunnen schoolslag, vrije slag en vlinderslag zwemmen. Bij minioren 1-2-3 en G-zwemmers worden gemengde series gezwommen. Bij de overige zwemmers is er splitsing tussen dames en heren. De te zwemmen afstanden zijn afhankelijk van de leeftijdscategorie.
 

•    Minioren 1-2-3: 25 meter
•    Minioren 4-5-6 en junioren 1-2:  50 meter
•    Junioren 3-4 en ouder: 100 meter
•    G-zwemmers: 50 meter
 
Er worden op de 100m ook 50m splittijden genoteerd. Op die manier is het ook mogelijk om nog een 50m limiet te behalen. 
Hoewel het wel de verwachting is, hoeft niet iedere zwemmer alle 4 de afstanden te zwemmen. Echter om in aanmerking te komen voor het overall klassement aan het einde van het seizoen is dat wel nodig. Aan het einde van het seizoen volgt nog een tweede deel van de clubkampioenschappen waarbij medailles worden uitgereikt voor de zwemmers die binnen zijn / haar leeftijdsklasse de grootste verbetering laat zien op de opgetelde tijden voor de 4 slagen.
We weten dat er gemengde gevoelens zijn over de keuze van 100 meters voor junioren 3-4 en ouder. In de overweging is daarbij meegenomen dat we de mogelijkheid willen bieden voor de zwemmers die 100 meter willen zwemmen en  we bij vroeger edities ook zonder problemen 100 meters zijn gezwommen. Daarnaast zou zonder de 100 meter afstanden  de gehele wedstrijdduur erg kort zijn. 

 

Waterpolo / masters
Waterpoloërs en masters (zonder startvergunning) kunnen zich inschrijven voor de volgende afstanden / slagen:
•    50m schoolslag
•    50m vrije slag

Inschrijven voor deelname aan de Clubkampioenschappen
De wedstrijdzwemmers ontvangen op 20 december, per mail, een uitnodiging waarbij ze zijn ingeschreven voor de afstanden en slagen die bij hun (leeftijds-)groep horen. Het verzoek is om op deze mail te reageren als men niet mee wil doen of niet alle slagen wil zwemmen.

 
In die mail is ook een link opgenomen om aan te geven of je na de wedstrijd gezellig mee afsluit in het Grand Café en om ouders op te geven voor vrijwilligerstaken rondom de wedstrijd. We ontvangen graag uiterlijk je reactie op 30 december. Mocht je geen uitnodiging ontvangen maar die wel verwachten, stuur dan een mail naar wedstrijd-wzc@ozpcdewarande.nl

 

Waterpoloërs en masters kunnen zich inschrijven voor deelname aan de clubkampioenschappen via onderstaande link. Daarbij kan ook meteen mee aangegeven worden of men gezellig mee afsluit bij het Grand Café. Indien je alleen naar de afsluitende borrel wilt komen kun je dat ook via dezelfde link aangeven. Inschrijven kan tot en met 30 december. 

INSCHRIJVEN ALS WATERPOLOER / MASTER

We hopen jullie in grote getalen te zien bij de Clubkampioenschappen !

Sportieve groeten van de trainers en de wedstrijdzwemcommissie