Op zondag 7 januari 2024 worden de clubkampioenschappen gezwommen in Recreatieoord De Warande en aansluitend de Nieuwjaarsreceptie.

Zondag 7 januari organiseren we de jaarlijkse clubkampioenschappen. Het opbouwen van het bad doen we samen vanaf 12.30u, rond 13.30u starten we met inzwemmen en de start van de wedstrijd is om 14.00u. Na afloop van de wedstrijd ruimen we samen het zwembad om vervolgens af te afsluiten in het Grand Café onder het genot van een hapje en drankje.
 
De zwemmers en de bij de wedstrijd betrokken vrijwilligers worden getrakteerd op een frietje met snack en drankje. Verder zijn consumpties tegen kortingstarief verkrijgbaar bij de bar.
Uiteraard is publiek van harte welkom!
 
Voor de wedstrijd is gekozen voor de volgende opzet:
 
Wedstrijdzwemmers
In principe zwemmen alle zwemmers 4 afstanden te weten vrije slag, schoolslag, vlinderslag en rugcrawl. G-zwemmers kunnen schoolslag, vrije slag en vlinderslag zwemmen. Bij minioren 1-2-3 en G-zwemmers worden gemengde series gezwommen. Bij de overige zwemmers is er splitsing tussen dames en heren. De te zwemmen afstanden zijn afhankelijk van de leeftijdscategorie.
•    Minioren 1-2-3: 25 meter
•    Minioren 4-5-6 en junioren 1-2:  50 meter
•    Junioren 3-4 en ouder: 100 meter
•    G-zwemmers: 50 meter vrije slag en schoolslag
Er zal gebruik worden gemaakt van elektronische tijdwaarneming en er worden op de 100m ook 50m splittijden genoteerd. Op die manier is het ook mogelijk om nog een 50m limiet te behalen.
Hoewel het wel de verwachting is, hoeft niet iedere zwemmer alle 4 de afstanden te zwemmen. Om voor voldoende rust tussen de afstanden te zorgen zal er in het midden van de wedstrijd een lagere pauze worden ingelast. De prijsuitreiking zal in de pauze en meteen aansluitend in het zwembad plaatsvinden.
 
Waterpolo / masters
Waterpoloërs en masters (zonder startvergunning) kunnen zich inschrijven voor de volgende afstanden / slagen:
•    50m schoolslag
•    50m vrije slag
 
Inschrijven voor deelname aan de Clubkampioenschappen
Via onderstaande link kunnen alle wedstrijdzwemmers zich opgeven voor de Clubkampioenschappen. Mocht je niet alle vier de slagen willen zwemmen, geef dit dan aan in het opmerkingenveld. Ook deze wedstrijd kunnen we niet organiseren zonder de hulp van vrijwilligers. Om de indeling daarvan te vergemakkelijken vragen we jullie om bij de inschrijving van de zwemmer dit ook meteen aan te geven.
 
Waterpoloërs en masters kunnen zich inschrijven voor deelname aan de clubkampioenschappen via onderstaande link. Daarbij kan ook meteen mee aangegeven worden of men gezellig mee afsluit bij het Grand Café. Indien je alleen naar de afsluitende borrel wilt komen kun je dat ook via dezelfde link aangeven. Inschrijven kan tot en met 1 januari.

 

We hopen jullie in grote getalen te zien bij de Clubkampioenschappen !